Melikşah Anadolu Lisesi

Vizyon: Doğru düşünen, sorgulayan, araştıran, değişime açık, laik, demokratik, çevre bilinci gelişmiş öğrencilere sahip; fen, sosyal, dil alanlarını sanat ve sporla destekleyen, her alanda başarıyı yakalayan, farklılık oluşturan, değişim ve gelişimden asla geri adım atmayan, öncülük görevi üstlenen bir ortaöğretim kurumu olmaktır.

Misyon: Melikşah Anadolu Lisesi olarak misyonumuz, öğrencilerimizi yükseköğretime hazırlayan bir ortaöğretim kurumu olarak; özgür, bilimsel ve mantıksal düşünen; sevgiye, değer vermeye ve demokratikliğe dönük bir eğitim anlayışı uygulayan; paylaşımcı, katılımcı kimliğe sahip, Atatürkçü düşünce sistemini davranış haline getiren gençler yetiştiren; insan ve ülke sevgisini temel değer olarak veren; güven duygusu gelişmiş, her durumda kendini rahatça ifade edebilen bireyler topluma kazandırmaktır.

Başarılar:

Saatler:
Isınma: DOĞALGAZ
Yabancı Dil: İNGİLİZCE,ALMANCA
Sportif Etkinlikler:
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları:
Kontenjan Bilgileri: 9.SINIF:109 10.SINIF:112 11.SINIF:138 12.SINIF:259

Telefon - 0(262)239 10 66

WEB - https://derincemeliksahanadolulisesi.meb.k12.tr

Adres - FATİH SULTAN MAH. AKINCILAR SK. NO: 12 DERİNCE / KOCAELİ

Biyoloji Laboratuvarı :1
Öğretim Şekli :KARMA EĞİTİM

Yerleşim Yeri - FATİH SULTAN MAHALLESİ, AKINCILAR SOKAK, NO:10 DERİNCE /KOCAELİ

Adres - FATİH SULTAN MAH. AKINCILAR SK. NO: 12 DERİNCE / KOCAELİ

Ulaşım İzmitten gelenler için 94,118,111,147 No´lu Şehiriçi Otobüsleri, Derince Merkezden gelenler için 118,111 No´lu Hatlar, Çınarlıdan gelenler için 147 No´lu Hat ve Yenikentten gelenler için 102 ve 103 No´lu hatlar okulumuza gelmektedir. (NOT : BU OTOBÜS HATLARINDA VE GÜZERGAHLARINDA ZAMAN ZAMAN DEĞİŞİKLİKLER OLABİLMEKTEDİR. KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ´NİN 153 NOLU TELEFONUNU ARAYARAK TEYİT ETMENİZ GEREKMEKTEDİR. HAT VE GÜZERGAH DEĞİŞİKLİKLERİNDEN OKULUMUZ SORUMLU DEĞİLDİR.)

İl/İlçe Merkezine Uzaklık Derince Merkeze 3 km Yenikente 1 km uzaklıkta okulumuz yer almaktadır.